Kinezi prave "saab"

Bez autora
May 16 2011

Holandska kompanija "Spajker", vlasnik švedskog "Saaba", saopštila je da je potpisan načelan sporazum sa kineskom firmom "Pang Da automobili" o proizvodnji i distribuciji automobila "saab" u Kini, i to samo jednu sedmicu pošto je propao sporazum sa drugom kineskom kompanijom."Spajker" je objavio da će "Pang Da" uložiti 65 miliona evra u kupovinu 24 odsto akcija te kompanije i da će dve firme osnovati zajedničko preduzeće za vozila "saab" brenda u Kini, po principu pola-pola.

Kinezi prave "saab"Vlasnik "Saaba", holandski "Spajker", potpisao ugovor o proizvodnji i prodaji u Kini automobila nekada švedske firme, poznate po bezbednosti svojih vozila.

Holandska kompanija "Spajker", vlasnik švedskog "Saaba", saopštila je da je potpisan načelan sporazum sa kineskom firmom "Pang Da automobili" o proizvodnji i distribuciji automobila "saab" u Kini, i to samo jednu sedmicu pošto je propao sporazum sa drugom kineskom kompanijom.

"Spajker" je objavio da će "Pang Da" uložiti 65 miliona evra u kupovinu 24 odsto akcija te kompanije i da će dve firme osnovati zajedničko preduzeće za vozila "saab" brenda u Kini, po principu pola-pola.

"Pang Da" će prebaciti 30 miliona evra za kupovinu "Saaba" i još 15 miliona za nabavku vozila u narednih 30 dana od početne kupovine.

"Spajker" je opisao firmu "Pang Da" kao najvećeg kineskog privatnog distributera automobila, s više od 1.100 prodajnih mesta.

Holandski "Spajker automobili" objavili su prošle sedmice da je raskinut dogovor sa kineskom grupom "Havtai motori" o obezbeđivanju novca za njenu posrnulu filijalu "Saab automobili", čime je još jednom dovedena u pitanje sudbina švedske kompanije.

"Spajker" je povodom prekida saradanje sa firmom "Havtai" naveo da su dve strane prinuđene da raskinu sporazum, pošto "Havtai" nije u stanju da ispuni sve neophodne uslove iz sporazuma, prenele su agencije.

Švedski automobili marke "saab" decenijama su poznati u svetu po svojoj bezbednosti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik